gevoels memory

Joep's Memory

Herinner hoe je je voelt.

Waarom dit spel?

Binnen mijn praktijk zie ik veel kinderen en hun ouders die het moeilijk vinden om te voelen. Wat voel ik nou? Hoe ga ik hiermee om? Een eerste stap is om te herkennen wat je voelt en daarom heb ik dit spel en de kaartjes ontwikkeld.

Joep, mijn handpop, zet ik binnen mijn coachpraktijk in om kinderen op een laagdrempelige manier te laten voelen, vertellen en beleven wat er in hen omgaat. Wanneer je je daar bewust van bent, kun je pas leren om je emoties te uiten en te leren hoe je dit op een fijne manier kunt doen.

Doelen van Joep’s memoryspel:

  • Het herkennen en benoemen van emoties.
  • Het ontwikkelen van empathie en begrip voor anderen.
  • Het stimuleren van zelfreflectie en zelfbewustzijn.
  • Het verbeteren van sociale interacties en communicatievaardigheden.
  • Het bevordert de verbinding tussen de spelers en helpt hen zichzelf en anderen beter te begrijpen.
  • En natuurlijk, leuk samen bezig zijn.

Meer begrip voor elkaar door dit unieke memoryspel

Joeps memory is niet alleen een spelletje om twee dezelfde gezichtsuitdrukkingen te zoeken. Het is ook herkenning vinden bij Joep en dit kenbaar maken voor het kind aan zijn omgeving. De kaartjes zijn ook los te gebruiken.

Je herinneren hoe je je voelt geeft zelfkennis, en de volgende stap is om als ouders daar rekening mee te kunnen houden en grenzen te kunnen respecteren. Het iets oudere kind kan ook leren hoe jij je voelt als ouder en zo spelenderwijs dit te ervaren en in te zetten. Zo komt er begrip voor jezelf en voor elkaar, en dat brengt zelfvertrouwen, rust en harmonie terug binnen je gezin.

Spelvarianten

Daarnaast heb ik samen met mijn dochter, die op dat moment zes jaar was, verschillende spelvarianten bedacht die je samen kunt doen.

Bijvoorbeeld: 

  • Verbeeld het gevoel:
  • Raad het gevoel
  • Emotie Verwoorden
  • Empathie Variant

Bij aanschaf van het memoryspel ontvang je de uitgebreide uitleg met de spelvarianten.

memory gevoel marieke

Marieke’s Kind- en oudercoaching  staat voor spelenderwijs, verbinding en plezier, en dat is gegarandeerd met Joeps memoryspel.

Leeftijd

Geschikt voor 2-100 jaar

Prijs

€22,50 inclusief btw

 

Bestellen

Marieke's kind en oudercoaching Terneuzen

Wie is Marieke?

Als kindercoach wil ik kinderen helpen zich gezien en gehoord te voelen, hun emoties te begrijpen en ermee om te gaan. 

Mijn eigen ervaring als hoogsensitief kind, gecombineerd met een intensieve hbo-opleiding tot kindercoach, geeft mij de tools om (hoog)gevoelige kinderen en hun ouders effectief te begeleiden.

In mijn jeugd heb ik zelf moeten worstelen met pestgedrag en een moeilijke band met gescheiden ouders, wat me diep raakte. Nu zet ik deze ervaring in om kinderen te begrijpen en te ondersteunen. 

Met Marieke’s kind- en oudercoaching streef ik naar een liefdevollere samenleving waarin kinderen en ouders zich beter in hun vel voelen. 

Mijn doel is om kinderen te helpen ontdekken wie ze zijn en hoe ze met tegenslagen kunnen omgaan, terwijl ik ouders de nodige inzichten en handvatten bied om hen te ondersteunen in hun groei als mens, ouder en partner.