Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt. Lees ook de privacyverklaring
Herken je dit?
- Je hebt inzicht in de problemen die de onrust binnen je gezin veroorzaken.
- Je mist de handvatten om er in de praktijk mee om te gaan.
Blijf je tegen het ongewenste gedrag van jouw kind aanlopen? Dan is deze optie de beste. Als ouders staan jullie aan de basis van het gezin en neem je jouw eigen patronen en gewoonten mee. Maar kinderen zijn onze spiegels en zij zorgen ervoor dat wat jezelf nog niet hebt durven aankijken nu verandert mag worden. Het vraagt tijd, liefde , geduld en moed om je eigen pijn aan te kijken om zo samen met je kind een blijvende verandering door te zetten in het gedag wat jij niet fijn vind om te zien en mee te maken binnen het gezin.
De resultaten na kind en oudercoach traject:
- Binnen alle wisselende omstandigheden hebben jullie nu rust binnen het gezin.
- Jullie ervaren plezier.
- Jullie ervaren harmonie.
- Jullie ervaren begrip voor elkaar.
Inhoud Kindercoach traject
- We starten met een intakegesprek.
- Daarna volgen 5 coachsessies
- Gevolgd door een tussenevaluatie.
- Daarna hebben we weer 5 coachsessies.
- Tenslotte hebben we een eindevaluatie.
Afhankelijk van de hulpvraag kunnen de sessie alleen of met kind zijn.
De prijs van het traject is € 750.
(Mogelijk in 5 termijnen te betalen)
Herkenbare gedragsproblemen
Allereerst is het goed om te weten dat achter ieder gedrag vaak een wereld van emoties schuilgaat. En soms nemen de emoties de overhand en wordt het gedrag probleemgedrag.
Bij probleemgedrag kun je denken aan:
- Extra aanhankelijk zijn (meer dan anders)
- Boos worden om nagenoeg niks
- Zich juist afzonderen
- Fysiek geweld: met dingen gooien, slaan of schoppen
- Niks meer willen zeggen of vertellen
- Om ‘alles’ huilen
Merk je als kind of ouder dat dit gedrag zich voordoet, dan is het belangrijk dat je weet: Wat betekent het? Waar komt het vandaan? En vooral: hoe ga ik ermee om? Daar help ik kinderen en ouders bij.
> Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan van 30 minuten en kom er achter of een kindercoach traject iets voor jou is.
Scheiding
Als een bom. Zo komt een scheiding vaak binnen. In alle emotie en hectiek vraag jij je af: wat doet dit met mijn kind(eren)? Het antwoord is vaak: veel. ‘Het ligt aan mij.’ Dat is wat een kind al snel denkt. Jouw zoon of dochter zal het je niet direct zeggen, maar er op een eigen manier mee omgaan. Dat kan het voor jou extra lastig maken om hoogte te krijgen van zijn/haar gevoelens en emoties.
Wat doet een kindercoach in zo'n situatie?
Dat je dit leest en de hulp van een kindercoach overweegt is al heel waardevol. Je hebt oog voor je kind en dat is in een situatie als deze van onschatbare waarde. Maar wat doet een kindercoach in zo’n situatie eigenlijk? Dat leg ik je graag uit.
Samen met jou en waar mogelijk ook je ex-partner bespreek ik wat je aan het gedrag van je zoon of dochter opvalt. Is hij/zij stiller, sneller boos, meer teruggetrokken of op een andere manier ‘niet zichzelf’? Daarna ga ik al spelenderwijs onderzoeken hoe jouw zoon of dochter de scheiding ervaart.
Ik bied jou en je kind tijdens het coachtraject de handvatten om met de moeilijke situatie om te gaan en help je met ideeën over hoe je hem of haar kunt meenemen in het proces. Wat vertel je? Hoe bespreek je emoties? Welke keuzes laat je jouw kind zelf maken? Zo kom je er samen sterker uit.
Meer weten over het kindercoach traject?
Oudercoaching is een onderdeel van het kindercoach traject
Bij de vraag ‘Wat doet een kindercoach?’ denk je wellicht niet meteen aan het coachen van ouders, maar dat is vaak wel een wezenlijk onderdeel van het traject. Als ouder heb je namelijk altijd met de uitdagingen van opvoeden te maken. Of dat nu is in het geval van een kind met probleemgedrag of niet. Tijdens het coachingtraject komen de ouders ook aan bod.
Je kind leren begrijpen
Eén van de belangrijkste antwoorden op de vraag ‘Wat doet een kindercoach voor ouders?’ is: je kind beter leren begrijpen. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Waar worstelt jouw zoon of dochter mee? En hoe kunnen hij/zij en jij hier beter mee om leren gaan? In plaats van de frustraties die je nu wellicht soms ervaart bij het gedrag van je kind, leer ik je hier op een constructieve manier aandacht aan te besteden. Zo creëer je een veilige omgeving voor jouw zoon of dochter en zul je merken dat het de relatie tussen jullie verbetert.
Jezelf leren begrijpen
Als ouder ben je ook maar een mens. Een mens met eigen ervaringen, ideeën en twijfels. Bewust, maar vaak ook onbewust straal je die uit naar je omgeving. Ook naar je kind(eren). En weet je, kinderen zijn vaak een spiegel van jou als ouder. Daar hebben we het samen over. Het gaat er niet over of je het goed of fout doet als ouder. Het gaat erom dat je je bewust bent van je eigen manier van denken en doen en welk effect dit heeft op jouw zoon of dochter. Jezelf leren kennen en uiten geeft uiteindelijk zekerheid, groei en vertrouwen voor elk gezinslid.
Elkaar leren begrijpen
Als ouder ben je ook maar een mens. Een mens met eigen ervaringen, ideeën en twijfels. Bewust, maar vaak ook onbewust straal je die uit naar je omgeving. Ook naar je kind(eren). En weet je, kinderen zijn vaak een spiegel van jou als ouder. Daar hebben we het samen over. Het gaat er niet over of je het goed of fout doet als ouder. Het gaat erom dat je je bewust bent van je eigen manier van denken en doen en welk effect dit heeft op jouw zoon of dochter. Jezelf leren kennen en uiten geeft uiteindelijk zekerheid, groei en vertrouwen voor elk gezinslid.
Bij twijfel: DOEN!
‘Het is een fase, het gaat wel over.’ ‘Ik maak het vast groter dan het is.’ Nee, dat is het niet en nee, als je iets kleins opmerkt, kan daar een berg van emoties en problemen achter schuilgaan. Een kind kan een overlevingsmechanisme ontwikkelen om met zijn problemen om te gaan. Dus probeer ook de kleine signalen niet weg te redeneren, maar kies bij twijfel altijd voor die eerste kleine stap in de goede richting: een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Marieke’s kind- en oudercoaching.
Veel Gestelde Vragen
Hoe lang duurt een coachingstraject ongeveer?
Als blijkt uit ons kennismakingsgesprek dat er een klik is en de hulpvraag passend is bij mijn aanbod, dan spreken we een intake af. Waarin we uitgebreid stil staan bij jullie hulpvraag. Een kind en ouder coach traject bestaat uit een intake, tien coachsessies van een uur, tussen evaluatie en een eindgesprek. Dit is binnen mijn praktijk de meest effectiefe werkwijze gebleken met een grote kans op blijvend resultaat.
Houdt er wel rekening mee dat elk coachtraject maatwerk is.
Kan mijn kind alleen gecoacht worden? Of moet ik er altijd bij zijn?
Ik kom bij jullie thuis voor jouw kind kan de nabijheid wel fijn zijn. Het is niet nodig om erbij te zitten. Sterker nog dat kan de coachsessie ook nadelig beïnvloeden. Jouw zoon of dochter moet zich vrij voelen om dingen met mij te delen die hij anders niet durft aan te geven. Ik ga er wel vanuit dat er een ouder in huis is. Uiteraard kijken we hierin naar de behoefte van het kind.
Moeten beide ouders aanwezig zijn bij een coachingstraject van een kind?
Beide ouders moeten niet aanwezig zijn bij een coachtraject met het kind samen. Ik verwacht wel de betrokkenheid van beide ouders. Bij de intake, tussenevaluatie en de eindevaluatie wordt het zeer gewaardeerd als beide ouders aanwezig zijn. Dit in het belang van jullie kind.
Wat als mijn kind niet gemotiveerd is?
We leggen de nadruk niet op het feit dat ze gecoacht worden. Dat kan voor hen best wel bedreigend overkomen. Door spel, interactie en meebewegen met het kind lukt het vaak wel. Heel soms lukt het echt niet, dan is het kind er nog niet aan toe. We blijven met elkaar afstemmen en als het kind echt niet wil dan sluiten we het traject af.
Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?
Nee dat is niet nodig.
Wordt de coaching vergoed?
Sommige zorgverzekeringen vergoeden coaching, die valt onder alternatieve zorg. Doorgaans wordt kind – en ouder coaching zoals ik die aanbiedt niet vergoed.
In sommige gevallen kan er een PGB aangevraagd worden.
Werk je tijdens de oudercoaching ook met het kind?
Nee, ik werk dan alleen met jou/jullie als ouders. Na dit traject gaan we kijken wat er nodig is om de kinderen te ondersteunen. Nu is de basis goed en vandaaruit kunnen we verder kijken. Het is gebleken dat dit ook het beste resultaat geeft voor het welbevinden het gehele gezin.
Mijn partner en ik zijn gescheiden en mijn ex vindt het onzin, wat nu?
Helaas kan ik niet zonder toestemming van beide ouders coachen. Wanneer een van de ouders de volledige voogdij heeft kan dit wel.
Werk je tijdens de oudercoaching ook met het kind?
Nee, ik werk dan alleen met jou/jullie als ouders. Na dit traject gaan we kijken wat er nodig is om de kinderen te ondersteunen. Nu is de basis goed en vandaaruit kunnen we verder kijken. Het is gebleken dat dit ook het beste resultaat geeft voor het welbevinden het gehele gezin. Vergis je niet wat de impact is van verandering wanneer jullie als ouders open staan voor begeleiding.
Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met me op zodat ik jouw vraag alsnog kan beantwoorden.