kindercoach zeeland marieke Gerreman uit Terneuzen emoties
kindercoach zeeland marieke Gerreman uit Terneuzen

Kindercoach Zeeland

Je legt niet zomaar je vragen, onzekerheden of problemen bij iemand bloot. Ik vertel daarom graag wat meer over mezelf en hoe ik ertoe ben gekomen om kindercoach te worden. Dan leer je me al een beetje kennen en kun je zelf bepalen of ik de kind en ouder coach ben waar jij je goed bij voelt.

over marieke

Ervaring & deskundige

Ik zeg wel eens, ik ben geen alleen ervaringsdeskundige, maar heb ervaring én ben deskundige. Als hoog sensitief kind ervaarde ik veel situaties extra intens en daarnaast heb ik een hoogwaardige opleiding genoten om kinderen en ouders te kunnen helpen bij hun uitdagingen.

Mijn achtergrond

Wanneer je als hoog sensitief kind te maken krijgt met pestgedrag en een moeilijke band met één van je (gescheiden) ouders, komt dat extra hard bij je binnen. Dat ervaarde ik zelf in mijn jeugd. Als jong meisje voelde ik me verdrietig, niet gezien, begrepen en gehoord. Ik leerde mezelf patronen aan, een overlevingsmechanisme om te kunnen omgaan met mijn emoties. Voor de buitenwereld lijkt het dan goed met je te gaan, afgezien van soms wat stil of boos gedrag, maar binnenin… Had ik toen maar een kindercoach gehad. Nu ik eenmaal zelf kindercoach ben, helpt deze ervaring me juist erg goed om (hoog sensitieve) kinderen te begrijpen.

Mijn opleiding tot kindercoach

Voor mijn opleiding koos ik bewust voor een intensieve hbo-studie Kindercoach die afweek van de reguliere zorgopleidingen. De studie was niet zozeer gericht op diagnostiek en behandelprocessen, maar vooral op persoonlijke ontwikkeling. Ik slurpte alle kennis op en studeerde cum laude af.

De basis voor mijn vak als kindercoach is weliswaar in mijn jeugd gelegd, maar tijdens mijn studie is de liefde ervoor pas echt gaan groeien. Ik wilde meer weten, meer kunnen. Zo volgde ik ook een opleiding tot pedagogisch coach waardoor ik de ontwikkelfasen nog beter in beeld heb en ik ook pedagogisch medewerkers op de kinderopvang/bso van een kind kan coachen.

Ook nu nog, nu ik al jaren kind- en oudercoach ben, wil ik niet stoppen met bijleren. De binnenwereld van een kind, een mens, blijft me facineren. 

kindercoach zeeland terneuzen

Mijn doel met Marieke's kind - en oudercoaching

Ik heb als kind en volwassene hard moeten knokken om de ervaringen uit mijn jeugd te verwerken. Wat een gevecht. Een soortgelijk gevecht wil ik andere kinderen nu als kindercoach besparen.

Mijn doel met Marieke’s kind- en oudercoaching is heel helder: Ik wil ervoor zorgen dat kinderen zich gezien en gehoord voelen, dat ze leren wie ze zijn, wat ze willen, wat ze kunnen en hoe ze met tegenslagen en emoties kunnen omgaan.

En ouders net zozeer. Zij spelen een ongelofelijk belangrijke rol in de ontwikkeling van hun kind, maar hebben ook eigen uitdagingen. Met bewustwording, inzichten en handvatten wil ik ook hen helpen om te groeien als mens, ouder en partner.

Als ik op deze manier met Marieke’s kind- en oudercoaching kan bijdragen aan een liefdevollere, fijnere samenleving waarin kinderen en ouders lekkerder in hun vel zitten en gelukkiger in de wereld staan, heb ik mijn doel bereikt.

Kindercoach Zeeland gezocht?

Gevonden! Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met me op. 

De week van de kindercoaching

In het kader van de week van kindercoaching ben ik in april 2022 samen met een drie tal toppers in de studio geweest. We bespraken:
💜 Wat de kindercoach doet.
💜 De ervaring van een ouder.
💜 Het belang van de beroepsvereniging waar stichting Adiona voor staat.

Marieke de Boer Paardenkooper schoof aan vanuit stichting Adiona. Vanuit het bestuur legt zij uit wat hun doen om de professionele kindercoaches te ondersteunen in hun vak.

Moeder Chantal vertelt wat het bij haar gezin heeft opgeleverd en waarom het zo fijn is om een kindercoach in te schakelen.

Zelf had ik de eer om als kindercoach uit Zeeland, maar ook als oudercoach hierbij aan te sluiten. Het is zeer de moeite waard om de video te bekijken.

Zullen we kennismaken?

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking